16.2.08

Ιστορία Θεατρικής Ομάδας ΕΜΠ

Το Νοέμβριο του 1991, υπό την εποπτεία του διευθυντή του Μουσικού Τμήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλη Μακρίδη, δημιουργήθηκε η πρώτη στην ιστορία του ιδρύματος θεατρική ομάδα. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν, χωρίς περιορισμό, όσοι από τους φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου το επιθυμούν. Η Θεατρική Ομάδα του ΕΜΠ αυτοδιαχειρίζεται, μέσω των τακτικών γενικών συνελεύσεων των μελών της.

Σκοπός της ομάδας, είναι τα μέλη της να γνωρίσουν το θέατρο μέσα από σεμινάρια και θεατρικές ασκήσεις και να συμμετέχουν τελικά στις θεατρικές παραστάσεις της. Τόσο το υποκριτικό κομμάτι όσο και το δημιουργικό κομμάτι (σκηνοθεσία, σκηνογραφία, ενδυματολογία χορογραφία, μουσική επένδυση, μετάφραση θεατρικών κειμένων) των παραστάσεων, αναλαμβάνεται εξολοκλήρου από τα μέλη της ομάδας, με μοναδικό άξονα την γνήσια ερασιτεχνική τους διάθεση.

To 1999, η ομάδα δημιούργησε την πρώτη της ιστοσελίδα.

Το 2001, μετά από 10 χρόνια διεκδίκησης, η Θεατρική Ομάδα του ΕΜΠ απέκτησε επιτέλους μια δικιά της αίθουσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Βρίσκεται στο χώρο του παλιού τυπογραφείου (δίπλα από το εστιατόριο και τον Χορευτικό Τομέα). Η αίθουσα σχεδιάστηκε από μέλη της ομάδας και διαμορφώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα η ομάδα χρωστά ατελείωτη ευγνωμοσύνη σε δύο αρχιτέκτονες της τεχνικής υπηρεσίας, τους κύριους Α. Σκούφο και Α. Βεζύρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: